Τη πεποίθηση ότι «θα είμαστε έτοιμοι για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους», εξέφρασε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης…

 

Μπαλτάς.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12», με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των πόρων που εισπράττονται από το κράτος, ενώ έκανε γνωστό ότι η εξορθολόγηση στις τιμές των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη.

«Αυξήσαμε τις τιμές σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποια εισιτήρια που ήταν δραματικά χαμηλά και προσπαθούμε με έναν ήπιο τρόπο σχετικά να το γενικεύσουμε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ροτόντα» είπε ο κ. Μπαλτάς.

Με την ευκαιρία παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει στις εργασίες της 2ης Συνόδου υπουργών Πολιτισμού ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Μπαλτάς είπε ότι η συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εκδηλώθηκε η επιθυμία για συνεργασία και από τις δύο πλευρές. «Δηλώνουμε τη διάθεσή μας να συνεργαστούμε, δεν έχουν άλλου τύπου διεκδικήσεις σε τέτοιου είδους θέματα» είπε και πρόσθεσε ότι η λογική που διέπει τις συναντήσεις μεταξύ υπουργών πολιτισμού βοηθάει πάρα πολύ και στη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που απευθύνεται σε νέους δημιουργούς, οι οποίοι -όπως επισήμανε- μπορούν να ζητήσουν χρηματοδοτήσεις και να αναπτύξουν ομάδες θεατρικές, μουσικής, χορού, εικαστικές, κλπ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese