«Η εξωθεσμική συναγωγή χθες στη Βιέννη ήταν ένα θλιβερό θέαμα δεδομένου ότι επιρρίπτονται στην Ελλάδα ευθύνες που δεν έχει και κυρίως της ζητούνται πράγματα, τα οποία δεν γίνονται». Τα παραπάνω επισήμανε ο ευρωβουλευτής…

 

του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες των χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και εναντίον της Τουρκίας για τη στάση της στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

«Πώς να προφυλάξει η Ελλάδα τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, τη στιγμή που λόγω της ιδιομορφίας των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο είναι αδύνατον να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος, χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας», αναρωτήθηκε και χαρακτήρισε «μυωπική» και «επικοινωνιακό σόου» τη στάση των υπουργών της Αυστρίας.

Όπως εξήγησε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το δεξιό λαϊκό κόμμα, απ» όπου προέρχονται οι δύο υπουργοί, πιέζεται από την άνοδο της ακροδεξιάς και για το λόγο αυτό, είπε ο κ. Χρυσόγονος, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη συνάντηση της Βιέννης.

Χαρακτήρισε «αυταρχικό καθεστώς» την κυβέρνηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι ιθύνοντες του «καθεστώτος» ανέχονται και συμμετέχουν στη διακίνηση των προσφύγων προς την Ελλάδα και κατέληξε, λέγοντας ότι «η γλώσσα την οποία μπορεί να καταλάβει ο κ. Ερντογάν είναι η γλώσσα των κυρώσεων ή της απειλής κυρώσεων».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese