Το σχέδιο ειρήνευσης για τη Συρία, δεν θα έχει υποχρεωτικό νομικό χαρακτήρα εφαρμογής για την Τουρκία, στην περίπτωση που απειληθεί η ασφάλειά μας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, συμπλήρωσε…

 

ότι η Τουρκία εάν χρειαστεί, θα προχωρήσει “στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων,” κατά των Κούρδων μαχητών στη Συρία (YPG), αλλά και κατά του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Η ανακωχή δεν είναι νομικά δεσμευτική για εμάς, εάν διαμορφωθεί μία κατάσταση η οποία θ» απειλεί την ασφάλεια της Τουρκίας.

Θα προχωρήσουμε στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων κατά του YPG και του Ισλαμικού Κράτους, όταν αισθανθούμε ότι πρέπει να το κάνουμε”, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε σχόλιο του, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk.
 
“Η Άγκυρα παίρνει αποκλειστικά τις αποφάσεις για τις ενέργειες που απαιτούνται για την ασφάλεια της Τουρκίας”, τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβέτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας, αναμένεται ν» αναπτυχθούν σήμερα ή αύριο, στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese