προωθεί η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για την εφαρμογή σχετικής απόφασης που ελήφθη μεταξύ άλλων, στη συνέλευση των αγροτών το βράδυ της Τρίτης.

Οι συνελεύσεις θα είναι καθημερινές και τις αποφάσεις θα λαμβάνει η Γενική Συνέλευση, αφού πλέον δεν υπάρχει συντονιστικό όργανο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και σήμερα η Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου θα κλείσει για έξι ώρες από τις 4 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Από σήμερα αναμένεται ενίσχυση του αγροτικού μπλόκου της Κάτω Αχαΐας από τα ορεινά χωριά της Ωλενίας και από άλλες περιοχές του νομού, ενώ καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και κινητοποιήσεις θα παίξει η έκβαση της νέας συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα με τους αγρότες.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

Τη δική τους απάντηση δίνουν οι αγρότες της Αχαϊας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία ζήτησε με παραγγελία της συλλήψεις και αυτόφωρο για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους.

«Δε θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι κακό. Κάνουμε έναν τίμιο αγώνα, για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για τους αγρότες.

Με τον τρόπο που κλείνουμε τους δρόμους και αφήνουμε ανοιχτούς τους παράδρομους για επείγοντα περιστατικά είμαστε νομικά και ηθικά καλυμμένοι, σύμφωνα και με την τελευταία τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή», δήλωσε εκ μέρους των αγροτών της Κάτω Αχαγιάς ο Ν. Ζαφειρόπουλος.

 

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese