Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη…για διάθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου των Τρικάλων για χώρο φιλοξενίας προσφύγων έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης, οι πρώτοι 300.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονταν από το μεσημέρι της Τετάρτης εγκλωβισμένοι στο Μουργκάνι Καλαμπάκας, μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης λίγο μετά τις 10 το βράδυ, προκειμένου να διανυκτερεύσουν, να φάνε κάτι και να αναλάβουν δυνάμεις. Οι δομές του Δήμου, εθελοντές και οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν το παρών, φροντίζοντας για τις ανάγκες ταλαιπωρημένων ανθρώπων (οι περισσότερες γυναίκες με μωρά παιδιά). Όπως αναφέρουν οι πηγές τουtrikalavoice.gr μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένονται άλλα τέσσερα λεωφορεία στην περιοχή μας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επαναλαμβάνει ότι η λύση του Κλειστού Γυμναστηρίου των Τρικάλων είναι μόνο προσωρινή και καλεί το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του από εκεί και πέρα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese