Γράφει ο Μαγια
Που αποσκοπεί η τιμωρητική πολιτική της σύγχρονης «Ιεράς Συμμαχίας του Μέτερνιχ»; Στο ολοκληρωτικό και τελεσίδικο τελείωμα της Ελλάδας; Σε μια νέα εθνική τραγωδία;

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό αναδεικνύεται σε μείζονα απειλή για τη χώρα. Για τη συνοχή και την ασφάλειά της.

Η Ελλάδα εκτός από ερειπιώνας, λόγω της Μνημονιακής βαρβαρότητας, δεν μπορεί να γίνει και στρατόπεδο μεταναστών και αποθήκη ψυχών, όπως θέλουν να τη μετατρέψουν η Τουρκία και Ευρωπαίοι …«εταίροι» μας. Δεν το αντέχει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, έκανε μια δραματική δήλωση για το θέμα:

«Νομίζω ότι πρόκειται για ένα παραλήρημα πανικού, ξενοφοβίας και για μια στρεβλή αίσθηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το να διαψευστεί ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας και πρόεδρος, ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Σουλτς, μέσα σε δέκα ώρες, είναι κάτι που δεν είναι συχνό», είπε.

Είμαστε με τους κατατρεγμένους και με τα δικαιώματα, αλλά δεν επιτρέπεται στο όνομα του ανθρωπισμού να γίνουμε και οι χρήσιμοι ηλίθιοι των απάνθρωπων συμφερόντων που βρίσκονται πίσω ή επωφελούνται από το εκρηκτικό πρόβλημα των μεταναστευτικών- προσφυγικών ροών.

Χρειάζεται εθνικός συναγερμός. Οι έχοντες την ευθύνη για την πορεία της χώρας οφείλουν να στρατευθούν για την αντιμετώπιση των δεινών που όλοι διαβλέπουν ότι έρχονται, αλλά ελάχιστοι πράττουν τα απαιτούμενα για να αποφευχθούν.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι. Οι Έλληνες δεν μπορεί να παρακολουθούν το καραβάνι των εξελίξεων να τους προσπερνά και τα σκυλιά να λιάζονται.

Επιτέλους, να σπάσουμε την αλυσίδα που μας δένει με το «σύνδρομο της Στοκχόλμης». Να αντιληφθούμε ότι, οι επικυρίαρχοι, έχοντας ήδη διαμορφώσει τους όρους μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη προσφύγων, εκβιάζουν με την μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατά συνέπεια και με την πιστωτική ασφυξία, για να βάλουν στο χέρι τα τελευταία εναπομείναντα δημόσια τιμαλφή και τον ιδιωτικό πλούτο, κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese