Επιμένουν στις θέσεις τους τα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ να αρνείται ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα που παγιδεύει ντε φάκτο στον διάδρομο των Βαλκανίων χιλιάδες πρόσφυγες.

"Δεν πήραμε…

 

μία μονομερή απόφαση", λέει ο Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, επισημαίνοντας πως:  

"Αντιδράσαμε στις εξελίξεις σε άλλες χώρες", που βρίσκονται επί αυτής της επικίνδυνης διαδρομής που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι, εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία.

"Υπήρξαν αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην Κροατία και τη Σερβία να μην επιτραπεί η διέλευση στους Αφγανούς που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες", δηλώνει.

Ο ίδιος επισημαίνει επίσης τον "ηγετικό ρόλο" της Γερμανίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ "δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της".

Ο ΥΠΕΞ των γειτόνων προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό "να ειπωθεί ξεκάθαρα τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης" που βρίσκονται στον διάδρομο των Βαλκανίων καθώς η χώρα του οποίου δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βήμα σημειωτόν στην ΕιδομένηEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese