Τηλεφωνική επικοινωνία για τις ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη και τον…

 

ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση και να σχεδιαστεί κοινή εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει γενικευμένη κίνηση για να κλείσουν τα σύνορά Ευρωπαϊκών χωρών γεγονός που θα οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Ήδη τα περίφημα hotspot είναι γεμάτα, χιλιάδες μετανάστες φτάνουν στον Πειραιά, η πλατεία Βικτωρίας γέμισε, η ΠΑΘΕ έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot, ενώ λεωφορεία με εγκλωβισμένους πρόσφυγες υπάρχουν σε πολλές πόλεις.

Ταυτόχρονα σε νέα μονομερή κίνηση στο προσφυγικό προχωρά η Αυστρία. Μετά την απόφαση της Σερβίας και της ΠΓΔΜ να εμποδίσουν την είσοδο στους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, πληροφορίες θέλουν να στήνεται «μπλόκο» ακόμη και για κάποιους Σύρους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος, ακόμη και Σύροι πρόσφυγες επιστρέφονται και ακολουθούν την αντίστροφη πορεία στον «βαλκανικό διάδρομο» με την αιτιολογία ότι «δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές της Συρίας».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ελληνικές διπλωματικές πηγές στην Κροατία αναφέρουν ότι για πρώτη φορά επαναπροωθήθηκαν, από την Αυστρία στη Σλοβενία και από εκεί στην Κροατία, 44 Σύροι πρόσφυγες.

Για το θέμα υπήρξε χθες, Τρίτη, επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών από την ελληνική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ.

Το γεγονός καταδεικνύει τις στοχεύσεις της Αυστρίας και άλλων χωρών του Βίζεγκραντ για οριστικό κλείσιμο συνόρων στους πρόσφυγες, κάτι που θα οδηγήσει σε έμφραγμα την Ελλάδα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese