Το ενδεχόμενο της σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών…
υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας περίπου στις 11:45 το πρωί της Τετάρτης (24.02.2016) λίγο πριν ο κ. Μητσοτάκης συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό μετά την κατάσταση που δημιουργείται με την απόφαση ΠΓΔΜ, Σερβίας και Κροατίας να κλείσουν τα σύνορα για τους Αφγανούς μετανάστες, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν και την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αμφότεροι συμφωνούν, με τον κ. Τσίπρα να προσανατολίζεται να γίνει μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese