Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Οι γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη γίνονται διακριτικά, είτε υπό από άκρα μυστικότητα και είναι εστιασμένες σε στόχους των τζιχαντιστών.

Οπως αναφέρει το…

 

ρεπορτάζ πραγματοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Φρανσουά Ολαντ.

Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λιβύη από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στην μάχη κατά των τζιχαντιστών μπορεί να μπουν και μυστικές δυνάμεις του στρατού με επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία Δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας.

Οι μυστικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού έχουν το πλεονέκτημα ότι παραμένουν αόρατες.
 
«Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε θα ήταν μια παρέμβαση στη Λιβύη. Για την αποφυγή οποιασδήποτε ανοιχτής στρατιωτικής εμπλοκής πρέπει να δράσουμε διακριτικά» δηλώνει στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου άμυνας.

Η γαλλική στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη ίσως είναι ένα πρώτο βήμα για ανοιχτό πόλεμο των δυτικών δυνάμεων στη χώρα ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει διαθέσιμο πλαίσιο που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Στόχος της Γαλλίας, όπως υποστηρίζουν από το γαλλικό υπουργείο άμυνας, δεν είναι να κερδίσει έναν πόλεμο αλλά να χτυπήσουν στόχους του ISIS, ώστε να ανακόψουν την επεκτατικότητα του στην αφρικανική ήπειρο.

Για τον σκοπό αυτό υπάρχει από κοινού συνεργασία Ουάσιγκτον, Λονδίνου και Παρίσι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese