Ίσως να αποτελεί προάγγελο πολλών από αυτά που θα δούμε «προσεχώς»…
στην Ευρώπη και στα κέντρα φιλοξενίας των λαθρομεταναστών.

Ο καυγάς μεταξύ τουλάχιστον 100 λαθρομεταναστών σε έναν καταυλισμό στο Βέλγιο δείχνει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν έχουν έρθει στην επιφάνεια με τη λαθρομεταναστευτική κρίση, και που σίγουρα αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μας.   Το περιστατικό έγινε στην πόλη Leopoldsburg στο Βέλγιο, και σ’ αυτό εμπλέκονται Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί πρόσφυγες οι οποίοι επιτίθενται με τρομακτική σφοδρότητα και έχθρα μεταξύ τους. Από την μια πλευρά βρίσκονται οι Σύροι με τους Ιρακινούς και από την άλλη οι Αφγανοί.

  Όπως φαίνεται από το βίντεο, η σκληρότητα των επεισοδίων ήταν έντονη, με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες να χρησιμοποιούν ότι αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους για να το ρίξουν στους αντιπάλους τους. Το περιστατικό ξεκίνησε από την άρνηση μιας γυναίκας από την Συρία να φοράει τη μαντίλα μέσα στον καταυλισμό, κάτι που εξόργισε κάποιους φανατικούς Αφγανούς μουσουλμάνους ενώ οδήγησε κάποιους άλλους να την υπερασπιστούν.  

Από τα πρωτοφανή για το Βέλγιο επεισόδια, υπήρξαν επτά τραυματίες ένας εκ των οποίων πήγε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Έντεκα από τους πρόσφυγες συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για επιθέσεις και καταστροφή περιουσίας. Οι περισσότεροι από αυτούς πάντως αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese