Μετά την αναζωπύρωση των επιθέσεων Παλαιστινίων με μαχαίρια οι… Ισραηλινοί στρατιώτες έλαβαν εντολή να οπλοφορούν ακόμη και όταν επιστρέφουν στα σπίτια τους και βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.

Η απόφαση ελήφθη μετά τον θάνατο, την περασμένη Πέμπτη, ενός στρατιώτη που είχε πάρει άδεια, τον οποίο μαχαίρωσαν δύο Παλαιστίνιοι την ώρα που βρισκόταν για ψώνια σε μια ισραηλινή εμπορική ζώνη στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη.

Η σύζυγός του διηγήθηκε στη συνέχεια στα μέσα ενημέρωσης ότι ο σύζυγος της είχε ζητήσει από τους ανωτέρους του να κρατήσει το όπλο του για την προστασία του, αλλά αυτοί είχαν αρνηθεί. Ο στρατιώτης είχε υποχρεωθεί να αφήσει το όπλο του στη βάση του.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στα μέσα ενημέρωσης, η πλειονότητα των οποίων ήταν επικριτική όσον αφορά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών που παίρνουν άδεια επιστρέφουν στα σπίτια τους χωρίς οπλισμό και δεν μπορούν να αμυνθούν ή να επέμβουν στην περίπτωση επίθεσης Παλαιστινίων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese