Μετατρέποντας το πληκτρολόγιο του νέου σας iPhone σε trackpad, μπορείτε… να κάνετε εύκολη επεξεργασία κειμένων, φωτογραφιών ή οτιδήποτε άλλο, κάνοντας πλήρη χρήση του 3D Touch του νέου iPhone 6S.

Όταν η ίδια η Apple έδειξε για πρώτη φορά το iOS 9 και την νέα λειτουργία όπου η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως trackpad, αρχικά ανέφερε πως αυτή η λειτουργία θα ερχόταν μόνο στο iPad, ενώ αρκετοί από εμάς αμέσως σπεύσαμε να αναφέρουμε πως θα ήταν ένα χαρακτηριστικό που θα το θέλαμε παντού.

Και τελικά βλέπουμε πως με το iPhone 6S και το iPhone 6S Plus, θα μπορούν οι χρήστες να έχουν και αυτή τη λειτουργία στις συσκευές τους.

Υπάρχει μια διαφορά ωστόσο. Στο νέο iPhone δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε και τα δύο δάκτυλα για να εναλλάξετε από το πληκτρολόγιο στο trackpad, απλά χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε ένα. Και αυτό χάρη στο 3D Touch.

Πως να εναλλάξετε από το πληκτρολόγιο σε trackpad mode στο iPhone 6S μέσω του 3D Touch:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή την οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πατήσε σε κάποιο κενό σημείο, προκειμένου να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο.
2. Πατήστε απαλά πάνω στο πληκτρολόγιο.
3. Κινήστε το δάκτυλό σας περιμετρικά προκειμένου να μετακινήσετε τον κέρσορα.
4. Πατήστε ελαφρά πιο δυνατά για να επιλέξετε κάποιο κείμενο.
5. Απελευθερώστε το δάκτυλο σας εφόσον έχετε τελειώσει με αυτό που κάνετε.

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει -για παράδειγμα- λάθος κείμενο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να επαναφέρετε το trackpad mode και να επανέλθετε στην οθόνη επεξεργασίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese