Από εταιρεία του Ηρακλείου είχε ναυλωθεί το ελικόπτερο που χρησιμοποίησε η… Πώλα Ρούπα για το σχέδιο της απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Η Ρούπα είχε προσεγγίσει την εταιρεία δύο φορές, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να ναυλώσει το ελικόπτερο και είχε έρθει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», σε συνεννόηση για την παροχή υπηρεσιών πολυτελείας μισθώνοντας το ελικόπτερο. Μεταξύ των υπηρεσιών που είχε ζητήσει να της χορηγηθούν ήταν επίσης μία λιμουζίνα καθώς και επαγγελματία οδηγό.

Η Ρούπα είχε χρησιμοποιήσει το όνομα Χρηστίνα Αρβανίτη και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ το ελικόπτερο που είχε μισθώσει ήταν εξαθέσιο, γεγονός που οδήγησε στην εκτίμηση των αρχών ότι απώτερος στόχος της ήταν η απόδραση όχι μόνο του Μαζιώτη αλλά και άλλων ατόμων.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής βρέθηκε χθες στο Ηράκλειο προκειμένου να πάρει καταθέσεις από τα στελέχη της εταιρείας στην οποία απευθύνθηκε η Ρούπα για τη ναύλωση του ελικοπτέρου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese