Θεσμικά θέματα που αφορούν τη δικαιοσύνη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αρχηγού της  αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε…

 

διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατά την διάρκεια των οποίων τέθηκαν  θέματα επιτάχυνσης της δικαιοσύνης, ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών και προστασίας  της ανεξαρτησίας  των δικαστικών λειτουργών. Επιπλέον, συζητήθηκαν και  θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση συνθηκών απρόσκοπτης άσκησης των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών  ειδικά σε υποθέσεις που αφορούν  οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις καταχραστών του δημοσίου .

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου πρότεινε να υπάρξει διακομματική συμφωνία για να στηριχθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης.

«Είναι φυσικό να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Νέα Δημοκρατία, για τη σωστή λειτουργία της Δικαιοσύνης, καθώς και για την απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της. Θα έχουμε την ευκαιρία, στη συνέχεια, να συζητήσουμε ζητήματα τα οποία πιστεύω ότι απασχολούν και τους απλούς πολίτες. Ειδικά ως προς την καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, νομίζω ότι υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζουμάνη και το θέμα της αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ εξέφρασε τη βούληση του να συμβάλει για τη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.

«Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλο. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει όλοι να την υπηρετούμε.

Ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία.

Προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese