«Αδικαιολογήτη» χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη την αντίδραση…
των αγροτών μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα.

«Η στάση όσων σκληραίνουν τα στάση τους και επιμένουν στα μπλόκα είναι αδικαιολόγητη. Η χθεσινή συζήτηση ηταν σε καλό κλιμα και αποδέχθηκαν ολοι οτι πρεπει να σώσουμε το 90% που είναι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και να πληρώσει το υπόλοιπο 10%» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με την ίδια «ο διάλογος θα συνεχιστεί και μεσα απο ενα μόνιμο σχήμα, μια επιτροπη στην οποια θα μετέχουν οι όσοι πήγαν χθες στο Μαξιμου».

Όσον αφορά τα αιτήματα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που βρέθηκαν στο Μαξίμου χθες, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση τα εξετάζει και βλεπει οτι πολλα ειναι δίκαια». «Όσο είναι εφικτό να ικανοποιηθούν, αφού κοστολογηθουν θα γινουν δεκτά, θα επανέλθουμε με διορθωτικές κινήσεις. Το βασικό πλαισιο όμως της κυβερνητικής πρότασης δεν αλλάζει, η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει».

Υποστήριξε, τέλος, ότι «το κλιμα θα αλλάξει σε λίγες ημέρες γιατι οι αγρότες αντιλαμβάνονται την προσπάθειά μας να προστατεύουμε τους μικρούς και μεσαίους, οσους εχουν εισόδημα έως 20.000 ευρω».

Κατέληξε, δε, ότι το μπλόκο της Νίκαιας δεν εχει στείλει ακομα αιτημα για συναντηση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese