Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα άκουσαν από την κυβέρνηση…
όχι μόνο δεν κάλυψαν τους αγρότες των Τεμπών, αλλά τους οδήγησαν και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι συγκεντρωμένοι στο μπλόκο της κοιλάδας, αφού ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους οι οποίοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησαν σε δραστικές αποφάσεις.

Αμέσως έκλεισαν τα Τέμπη, με αποτέλεσμα μάλιστα να προκληθεί ένταση, αφού εγκλωβίστηκαν οδηγοί καθώς μέχρι και εκείνη την ώρα, αργά το βράδυ, τα αυτοκίνητα κινούνταν ελεύθερα στην εθνική οδό.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν αύριο και τη γέφυρα Στομίου, στις 12 το μεσημέρι. Κάτι που σημαίνει ότι θα διακόψουν την κυκλοφορία και στον παραλιακό άξονα του νομού, που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν προτάσεις να αποκλειστούν ακόμη και οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Το μπλόκο των Τεμπών δεν ήταν το μοναδικό που δεν καλύφθηκε από την κυβερνητική πρόταση. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Μαυρουδή Μηντσιούδη, μέλους της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, ο οποίος έκανε λόγο για «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά», αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης και τις θέσεις των αγροτών στη συνάντηση στο Μαξίμου.

Ο ίδιος δήλωσε «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων». Η κυβέρνηση επανέλαβε και επέμεινε για ακόμη μια φορά πάνω σε όλα όσα γνωρίζαμε, πρόσθεσε και συμπλήρωσε «απλά με το δικό της τρόπο και με τα δικά της νούμερα, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν για το δικό μας μέλλον».

Το συμπέρασμα των συμμετεχόντων από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι «δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και θα παραμένουμε ανασφάλιστοι, αλλά και ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του φορολογητέου μας εισοδήματος, υπολογίζοντας μάλιστα μέσα σε αυτό και τις επιδοτήσεις. Παράλληλα καταλάβαμε ότι ο σημερινός συντελεστής του 13%, όχι μόνο θα αυξηθεί κατά πάρα πολύ, αλλά θα διπλασιαστεί», ανέφερε ο κ. Μηντσιούδης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese