Έξι ξεχωριστοί κήποι – παγκάκια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σύντομα έξω… από σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναβαθμιστεί ο χώρος, να δημιουργηθούν θέσεις αναμονής για τους γονείς και να λειτουργήσουν εκπαιδευτικά για τους μαθητές.

Πρόκειται για “Green Spots”, τα οποία αποτελούν δωρεά ιδιωτικής εταιρίας προς τον δήμο Θεσσαλονίκης. Θα είναι μεταλλικές κατασκευές, τα οποία θα φέρουν ενσωματωμένο καθιστικό – παγκάκι ενώ το μεγαλύτερό τους μέρος θα είναι μια δενδροδόχος με πυκνή φύτευση.

Τα “Green Spots” θα καταλάβουν θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων έξω από τα σχολεία που βρίσκονται στις οδούς Κασσάνδρου (26ο Γυμνάσιο – 32ο Γυμνάσιο – 23ο Λύκειο), Ολυμπιάδος (53ο Δημοτικό Σχολείο – 32ο Νηπιαγωγείο), Αμαλίας με Παρασκευοπούλου (11ο Δημοτικό – 14ο Νηπιαγωγείο), Αρριανού με Ιασωνίδου (34ο Δημοτικό), Ιωαννίνων με Λαχανά (30ο Δημοτικό) και Κυβέλης με Δελφών (9ο Δημοτικό – 4ο Νηπιαγωγείο).

Η τοποθέτηση των φορητών κήπων με παγκάκι βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα, και η δωρεά είναι της εταιρίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese