Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες φαίνεται πως χάνει τελικά το δημοψήφισμα, μέσω…
του οποίου ζήτησε την έγκριση του λαού για συνταγματικές αλλαγές, που θα του επέτρεπαν να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία της χώρας και να παραμείνει στην ηγεσία για συνολικά έως και 19 χρόνια.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις κάλπες που στήθηκαν σε όλη την χώρα όμως δείχνουν ότι οι Βολιβιανοί δεν του έδωσαν το πράσινο φως, αλλά αντίθετα, με την απόφασή τους οδηγούν την χώρα στο τέλος της «εποχής Μοράλες», που ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια – όσα δηλαδή ο πρόεδρος κατέχει την εξουσία. Αν και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής ο ίδιος, φαίνεται πως τα συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς που ταλανίζουν την κυβέρνηση και το κόμμα κούρασαν τους ψηφοφόρους, σημειώνει η βρετανική Telegraph.

Επισήμως το αποτέλεσμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα και ο αντιπρόεδρος της χώρας δήλωσε πως είναι πολύ μικρή η διαφορά για να εκτιμηθεί με ασφάλεια, με καταμετρημένο το 14% των ψήφων όμως, το «όχι» προηγείται με 68%.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, το επόμενο βήμα για τον Έβο Μοράλες τώρα είναι να ορίσει ο ίδιος τον διάδοχό του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese