Χωρίς Κυβερνητικό σχεδιασμό η μετακίνηση χιλιάδων ατόμων προς την Ειδομένη που ελέω κλειστών Τεμπών περνούν από το οδικό δίκτυο του Νομού Τρικάλων…

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr το  εκ νέου πρόβλημα των τελευταίων ωρών με το κλείσιμο των συνόρων των Σκοπίων στην Ειδομένη, έφερε τον εγκλωβισμό χιλιάδων Προσφύγων και Μεταναστών με το σημείο να έχει φτάσει στα όρια αντοχών.

Αποτέλεσμα αυτού, είναι τα …καραβάνια Προσφύγων και Μεταναστών που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, να προωθούνται με αργούς ρυθμούς προς Ειδομένη και ταυτόχρονα σε άλλα σημεία της διαδρομής Πειραιά-Ειδομένης όπως αυτού του Μουργκανίου Καλαμπάκας όπου διέρχονται λόγω κλειστών Τεμπών τα λεωφορεία, η προώθηση γίνεται με ρυθμούς …χελώνας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι στο Μουργκάνι ήδη να είναι σε …αναμονή αναχώρησης 7 λεωφορεία και αναμένονται δεκάδες άλλα τις επόμενες ώρες, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν θα τους επιτραπεί η συνέχεια του ταξιδιού.

Το ζήτημα είναι πως θα διαχειριστούν οι Αρχές του Νομού Τρικάλων την πολύ πιθανή πολύωρη παραμονή στο σημείο των Προσφύγων και Μεταναστών, αφού δεν υπάρχουν υποδομές για βασικές ανάγκες τους…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese