Εκπρόσωποι των αγροτών της Κάτω Αχαγιάς θα συμμετάσχουν στην… προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ήδη οι αγρότες τη Δυτικής Αχαϊας στη διάρκεια γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν άναψαν το «πράσινο» για τη συμμετοχή των εκπροσώπων τους στη σημερινή συνάντηση.

Από την πλευρά τους οι αγρότες του Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αποκηρύσσουν τη σημερινή συνάντηση και ζητάνε να έχουν τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη.

Η ανακοίνωση

Μετά απο απόφαση της Συνέλευσης, αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια την Κυριακή 21/02/2016. Μετά από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των Μπλόκων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, μεταξύ των οποίων και του Κεφαλόβρυσου,αποφασίστηκε ομόφωνα η αποστολή των βασικών αιτημάτων που συμφωνούν τα 69 Μπλόκα που συμμετείχαν και αποτελούν το Πλαίσιο συζήτησης με την Κυβέρνηση.

Το πλαίσιο στάλθηκε ήδη στο Μαξίμου και ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη 23/2. Το πλαίσιο αναφέρεται σε:
κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ,
κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης,
αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί,
αφορολόγητο πετρέλαιο,
μείωση του κόστους του αγροτικού ρεύματος,
κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια,
καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ λόγω κόκκινων δανείων
κατάργηση του φόρου στο κρασί και απόσυρση των μέτρων για φορολογία στο τσίπουρο.

Να σημειώσουμε ότι:
Το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ μετά από απόφαση της συνέλευσης του στην προγραμματισμένη από την Κυβέρνηση συνάντηση, στο Μαξίμου την Δευτέρα 22/2 και οποιαδήποτε αναφορά για συμμετοχή μας είναι ψευδής και εκ του πονηρού.
Συγκροτήθηκε 17μελής επιτροπή για την συνάντηση στο Μάξιμου, στην οποια βεβαίως συμμετέχει το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese