Δύο μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Σερβίας, τα οποία είχαν πέσει θύματα απαγωγής στα τέλη του 2015, φαίνεται ότι σκοτώθηκαν…
στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στρατοπέδου εκπαίδευσης του ISIS στη Σαμπράθα της Λιβύης.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της σερβικής κυβέρνησης, πρόκειται για μια γυναίκα που εργαζόταν ως υπεύθυνη επικοινωνίας και έναν οδηγό.

Οι δύο είχαν απαχθεί στις 8 Νοεμβρίου 2015.

«Αναμένουμε την αναγνώριση των θυμάτων, καθώς επίσημα δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία» δήλωσε ο Σέρβος υπουργός των Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάσιτς.

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιχείρηση βομβαρδισμού κατά βάσης που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος.

Τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους, Είναι πιθανό, μεταξύ των θυμάτων να συμπεριλαμβάνεται ένας τζιχαντιστής που συνδέθηκε με τις αιματηρές επιθέσεις του περασμένου χρόνου, στη γειτονική Τυνησία.

Πρόκειται για τον Νουρεντίν Κρουτσέιν και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ερευνούν εάν όντως σκοτώθηκε στη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Η Σαμπράθα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τυνησία και είναι μία από τις πόλεις, όπου η Δύση λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει παρουσία.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese