Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Οικ. Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά τις απανωτές δημοσιεύσεις από το… Οικ. Πατριαρχείο που αφορούν επιστολές του Αρχ. Ιερώνυμου και της Ιεράς Συνόδου.

Σήμερα λάβαμε νέα επιστολή που έχει στείλει η Ιερά Σύνοδος στο Φανάρι και επεξηγεί τους λόγους που ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος δεν παρευρέθηκε στην Προσυνεδριακή διαδικασία της Γενεύης.

Το Φανάρι για ακόμα μια φορά διαψεύδει την Ιερά Σύνοδο αναφορικά με την απουσία του Ιερώνυμου στη Σύνοδο της Γενεύης.

Τι εξυπηρετεί άραγε αυτή η εμμονή του Οικ. Πατριαρχείου;

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Για την καλύτερη πληροφόρηση των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, σχετικά με δημοσιεύματά τους που αναφέρονται στην εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Σύναξη των Προκαθημένων στη Γενεύη της Ελβετίας και, προκειμένου να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις:

Σας αποστέλλουμε από το αρχείο της Ιεράς Συνόδου ακριβές αντίγραφο της τελευταίας και τελικής επιστολής Της, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2016, περί της εκπροσώπησης της Εκκλησίας μας στη Σύναξη των Προκαθημένων, η οποία πραγματοποιήθηκε από 21ης έως 28ης Ιανουαρίου 2016 στη Γενεύη της Ελβετίας. Σε αυτήν δεν μνημονεύονται «προσωπικοί λόγοι» απουσίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ από την ανωτέρω Σύναξη, καθώς οι εντωμεταξύ συνθήκες δεν επέτρεπαν μια τέτοια αναφορά. Αυτονόητο είναι ότι τις οριστικές θέσεις του αποστολέα τις διαμορφώνει η τελική του επιστολή και όχι κάποια ενδιάμεση.

Αναλυτικά η Επιστολή:

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese