Γράφτηκε από  Μαρία Κολλιάτσα
Ο «Μαγικός καθρέφτης» του Χρήστου Δήμα, που προβάλλεται ήδη στους …
κινηματογράφους, είναι η πρώτη ελληνική 3D ταινία.

Ναι, είναι η πρώτη ελληνική ταινία που μπορείς να τη δεις και ως 3D. Πρόκειται για μια κωμωδία δράσης, μεταφυσική, που πηγαινοέρχεται στο χωροχρόνο και βάζει τον πρωταγωνιστή, τον Κλεάνθη-Μάκη Παπαδημητρίου, σε περιπέτειες, αφού όλοι παίζουμε τέσσερις διαφορετικούς ρόλους. Είναι μια ευχάριστη ταινία με πολύ ωραία μηνύματα και ηθικό δίδαγμα.

Το παιδί ήταν συνειδητή απόφαση;

Δεν προέκυψε, αλλά από την άλλη δεν ήταν και ανάγκη μου ή αυτό το εμμονικό «πρέπει να γίνω μάνα» γιατί το νιώθω μέσα μου επιτακτικά. ΄Ήταν μια απόφαση εντελώς συνειδητή, που ήρθε τη συγκεκριμένη στιγμή και πέτυχε, αφού όμως είχα μπει στη διαδικασία τουλάχιστον ένα χρόνο να σκέφτομαι αν, στη φάση που είμαι, θα έπρεπε να αποχαιρετήσω ή όχι την ιδέα της μητρότητας. Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο το σκέφτεσαι. Πολλές γυναίκες με τις οποίες έχω μιλήσει και που ήταν πολύ αρνητικές στο να γίνουν μητέρες, όπως ήμουν και εγώ, έθεσαν στον εαυτό τους το δίλημμα: «Αν αποφασίσω μετά από δέκα χρόνια ότι θέλω να το κάνω, ίσως τότε να μην το μπορώ ή να μην αντέχω». Εγώ επέλεξα να το κάνω και το άφησα στην τύχη. Είπα «ναι, το θέλω, είμαι καλά σε αυτήν τη φάση της ζωής μου, το βλέπω θετικά και, αν είναι να έρθει, θα έρθει».

Συνέβη εξαιτίας σου ή εξαιτίας και του ανθρώπου που βρίσκεται δίπλα σου;

Ήταν το σωστό timing, εγώ ήμουν πολύ καλά, άνοιγα αυτό το μέρος του εαυτού μου, την ψυχή μου και το μυαλό μου προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί μπορώ να φανταστώ τον άνθρωπο που είναι δίπλα μου καλό συνοδοιπόρο σε αυτήν τη διαδικασία απόκτησης ενός παιδιού και καλό πατέρα. Και ήρθε, είναι συγκυρία. Τα σημαντικά πράγματα της ζωής μας δεν συμβαίνουν ποτέ από μια κατεύθυνση.

Είναι βασικό όμως ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου να σου βγάλει αυτή την επιθυμία.
Είναι πολύ βασικό, όμως επιμένω ότι η απόφαση απόκτησης ενός παιδιού είναι γυναικεία υπόθεση. Και το μεγαλύτερο διαμάντι να έχεις δίπλα σου, αν εσύ μέσα σου δεν είσαι ανοιχτή, τελείωσε. Σ’ το λέω από προσωπική εμπειρία, γιατί στο παρελθόν μού έχει συμβεί πολλές φορές. Να είναι έτοιμοι όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμένα που ήμουν αρνητική. Είναι η ωριμότητα, το πλήρωμα του χρόνου, το πώς επαναπροσδιορίζεσαι.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese