Νέος κύκλος αντιπαράθεσης πυροδοτήθηκε και σήμερα στην Ολομέλεια με αιχμή την έντονη κριτική στελεχών της ΝΔ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για πρόσληψη «ημέτερων» του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία, μέσω της…

 

θεσμοθέτησης των Διαμεσολαβητών Υγείας, και τον υπουργό Υγείας να απαντά πως πρόκειται για πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από κονδύλια της ΕΕ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι η ρύθμιση δεν θέτει κριτήρια για τις προσλήψεις αφού αναφέρει ότι οι «Διαμεσολαβητές Υγείας» θα προσλαμβάνονται απευθείας από τον υπουργό και αορίστως προβλέπει ότι θα είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο κ. Βρούτσης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Υγείας είπε πως αντί η κυβέρνηση αντί να χρηματοδοτεί δράσεις για την ανάσχεση της ανεργίας και την ανακούφιση της ανθρωπιστικής δράσης, προσλαμβάνει τα δικά της παιδιά.

Απαντώντας ο κ. Ξανθός, είπε αφενός ότι οι Διαμεσολαβητές Υγείας θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια της ΕΕ, αφετέρου εξήγησε ότι η θεσμοθέτησή τους αποτελεί και τον όρο για τη συμμετοχή της χώρας σε μια σειρά επιδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων», ενώ έκανε λόγο για συμμετοχή ορισμένων εθελοντών στο θεσμόEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese