Οι εντατικές συνομιλίες μεταξύ των Αμερικανών διπλωματών και των Ρώσων συναδέλφων τους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Συρία υπήρξαν "σοβαρές και μέχρι τώρα εποικοδομητικές", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ…

 

Τζον Κέρι, τονίζοντας όμως ότι "απομένει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη".

Σε μια σύντομη στάση που έκανε στο Λονδίνο, καθ» οδό για το Αμάν της Ιορδανίας όπου θα συζητήσει τη συριακή κρίση με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο Κέρι είπε ότι η ομάδα του είναι "σε σχεδόν συνεχείς συνομιλίες" με τους Ρώσους.

"Όλοι αναγνωρίζουν την περιπλοκότητα αυτής της προσπάθειας και ασφαλώς υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Οι συνομιλίες αυτές ήταν σοβαρές και μέχρι στιγμής εποικοδομητικές" είπε στους δημοσιογράφους.

"Η επεξεργασία των όρων για μια εκεχειρία, σε μια κατάσταση όπως αυτή της Συρίας, είναι μια πολύ τεχνική και λεπτομερής διαδικασία για αυτό οι ομάδες μας είναι ακόμη επί τω έργω. Θέλουμε η διαδικασία αυτή να είναι βιώσιμη και εφόσον όλοι οι συμμετέχοντες επιδείξουν προθυμία και καθίσουν πραγματικά κάτω για να βρούμε μια λύση, μπορούμε να φτάσουμε σε έναν τερματισμό των εχθροπραξιών", εξήγησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese