Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα σενάρια δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Εμείς πιστεύουμε ότι η οικουμενική δεν μπορεί να λύσει κανένα…

 

από τα πιεστικά και μεγάλα προβλήματα και τις πολυεπίπεδες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Γιατί θα φτάναμε στη λογική της οικουμενικής; Γιατί κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστήριζαν την κυβέρνησή τους. Αυτό θα πυροδοτούσε τις εξελίξεις. Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα πήγαιναν απέναντι στην ίδια την πολιτική τους και τον ίδιο τον πρωθυπουργό τους, επειδή τα μέτρα δεν θα είναι εύκολα έτσι κι αλλιώς, οι ίδιοι βουλευτές θα μπορούσαν να στηρίξουν προσπάθειες που θα έκανε ένας άλλος πρωθυπουργός με το ίδιο πρόσημο, των δύσκολων αποφάσεων; Επομένως δεν είναι λύση η οικουμενική διότι για να φτάσουμε σε αυτήν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και για να υπάρχει πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν θα διορθωθεί με άλλον πρωθυπουργό. Κανένας βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στήριζε έναν άλλον ηγέτη».

Στην επισήμανση ότι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε-δέκα βουλευτές οι υπόλοιποι, μαζί με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να υπερβαίνει και τους 200 βουλευτές ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε: «Πέραν αυτής της αριθμητικής υποστηρικτικής εγώ νομίζω με παρρησία σάς είπα έναν προβληματισμό μας, αλλά είναι και η ουσία της πολιτικής. Αυτή τη στιγμή οι αποστάσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα της χώρας είναι πολύ μεγάλες».

Και κατέληξε: «Τη συζήτηση για οικουμενική δεν πρόκειται να την ξεκινήσουμε εμείς ούτε να συμμετέχουμε εμείς σε μία τέτοια συζήτηση. Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει ότι έχει μία άνετη πλειοψηφία με την οποία μπορεί να προχωρήσει. Εάν δεν μπορεί να κυβερνήσει, αυτό θα πρέπει να δηλωθεί, να ξεκινήσουν οι συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες που πιστεύω ότι στο βάθος τους θα οδηγήσουν σε εκλογές. Αλλά αυτό, το κλειδί των εξελίξεων της πολιτικής σταθερότητας ή αβεβαιότητας το κρατά ο κ. Τσίπρας».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese