«Αν η χώρα βρεθεί σε εθνικό κίνδυνο ,που φοβάμαι ότι με την παρουσία του…
ΝΑΤΟ μπορεί να είναι εφικτό, ίσως τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την συμμετοχή της ΝΔ σε κυβέρνηση με τρία κόμματα χωρίς όμως τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό», δήλωσε σήμερα ο τέως πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας σε ρ/σ, τόνισε επίσης ότι «μπορεί να είναι θετική παρουσία του ΝΑΤΟ», όμως «θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιπέτειες», καθώς σε περίπτωση σύρραξης Ρωσίας-Τουρκίας στο Αιγαίο τότε «με βάση τη συνθήκη της ατλαντικής συμμαχίας θα έπρεπε να ταχθούμε στο πλευρό των Τούρκων».

Παράλληλα, επισήμανε τον κίνδυνο εξαίρεσης των Δωδεκανήσων από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ με βάση της επιδίωξη της Τουρκίας να καταστούν αποστρατικοποιημένη ζώνη.

Ο κ. Πλακιωτάκης πρότεινε «προκειμένου να θωρακιστεί η ασφάλεια της χώρας να σφυρηλατηθεί κοινή άμυνα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου και να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο ειρήνης καθώς αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία δεν θα σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές».

Σχολιάζοντας την δημοσκόπηση εκτίμησε ότι «η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία θα διευρυνθεί μετά την αναδιοργάνωση του κόμματος στο συνέδριο».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese