Την ανάγκη παρέμβασης της δικαιοσύνης για «να ελέγξει αν υπάρχουν παράνομες πράξεις», από τη μετάδοση τμημάτων της χθεσινής διαβαθμισμένης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, λόγω της συζήτησης…

 

επί απορρήτων εγγράφων, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha.

«Το θέμα δεν είναι τα κινητά τηλέφωνα, αλλά ότι συνεδριάζει μια Επιτροπή υπό αυτούς τους όρους. Υπάρχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν και οι νόμοι οι οποίοι δεν πρέπει να παραβιάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίτσας πρότεινε «να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, που να προστατεύουν την κοινοβουλευτική διαδικασία από τέτοιου είδους συμπεριφορές, ρατσιστικές και φασιστικές, οι οποίες ξεπερνούν οιοδήποτε όριο κοινοβουλευτισμού».

Ερωτηθείς για τον Παναγιώτη Σγουρίδη -ο οποίος τελεί υπό παραίτηση- ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «η έκθεση στον δημόσιο διάλογο και πολύ περισσότερο η υπερέκθεση, μερικές φορές σε κάνουν να κάνεις και λεκτικά ή άλλα λάθη. Σε αυτή τη λογική νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα το δει και θα συζητήσει μαζί του».

Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η λύση για την ειρήνευση της περιοχής βρίσκεται στη σταθεροποίηση της Συρίας και η λύση για το ζήτημα των προσφυγικών ροών βρίσκεται στην Τουρκία

Για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο παρατήρησε ότι «αποφάσεις (για το επιχειρησιακό σχέδιο) για τέτοιου είδους αποστολές παίρνονται με ομοφωνία και όχι με πλειοψηφία», ενώ όσον αφορά στη στάση της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας σε περίπτωση παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «θα γίνει αυτό που γινόταν πάντοτε».

Επίσης, ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κρατήσει τη δυνατότητά της να παραμένει ενωμένη παρά τις φωνές χωρών που ζητούν κλείσιμο των συνόρων.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τόνισε ότι κοινή λύση στο αγροτικό ζήτημα μπορεί να βρεθεί μέσα από το διάλογο, ενώ χαρακτήρισε αντιπολιτικό και αντιδημοκρατικό τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων μπλόκων ή κάποιων αγροτών.

Και ερώτημα Βούτση

Παράλληλα, ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για παράνομη μαγνητοσκόπηση συνεδρίασης κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Κατά τη χθεσινή απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία σημειώθηκαν τα γνωστά έκτροπα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διαπιστώθηκε ότι έγινε παράνομη μαγνητοσκόπηση της συνεδρίασης, αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν σε ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, απηύθυνε ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν οι νομικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων καθώς και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese