Η συγκέντρωση επιστημονικών φορέων έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Εργασίας έφερε…
μπλόκο! Γιατί τελικώς η ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου για την κοινωνική ασφάλιση στο συνέδριο του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου δεν θα γίνει.
Ήταν από την Τετάρτη γνωστό ότι επιστημονικοί φορείς επρόκειτο να συγκεντρωθούν έξω από το πασίγνωστο ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν την ώρα που θα μιλούσε ο υπουργός Εργασίας. Και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μη γίνει τελικά το συνέδριο.

«Λόγω της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει ο ανοικτός διάλογος που επιθυμούσαμε και συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι και με αίσθημα ευθύνης να προχωρήσουμε στην αναβολή αυτού του συνεδρίου», ανάφερε η ανακοίνωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2016, To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επιθυμεί μέσα από τις πρωτοβουλίες του να συνδράμει στην αναζήτηση λύσεων για κρίσιμα θέματα της οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα πάντα από δημιουργικό διάλογο και ανταλλαγή τεκμηριωμένων θέσεων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό είχε προγραμματίσει την διεξαγωγή ενός συνεδρίου πάνω στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή σχεδόν όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Λόγω όμως της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει ο ανοικτός διάλογος που επιθυμούσαμε και συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι και με αίσθημα ευθύνης να προχωρήσουμε στην αναβολή αυτού του συνεδρίου. Σε εύθετο χρόνο θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές για την διαθεσιμότητα τους αλλά και όσους δήλωσαν συμμετοχή στο συνέδριο. Ευελπιστούμε ότι το συνέδριο μας θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα σε ένα κλίμα που να επιτρέψει την συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese