Τις δράσεις ενίσχυσης των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας για την τρέχουσα χρονιά, όπως μικτές διϋπουργικές επιτροπές και επιχειρηματικές αποστολές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο…

 

της ενίσχυσης  της εξωστρέφειας της χώρας, της στήριξης των εξαγωγικών προσπαθειών των παραγωγικών φορέων, καθώς και της διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με συγκεκριμένες χώρες προτεραιότητας, το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, προγραμματίζει εντός του τρέχοντος έτους μικτές διϋπουργικές επιτροπές με τις εξής χώρες:

Κατάρ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Αρμενία
Αζερμπαϊτζάν
Κίνα
Ν. Κορέα
Ιορδανία
Ρωσία
Τυνησία
Μολδαβία
Σαουδική Αραβία
Ινδία
Λευκορωσία

Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζονται, επίσης, επιχειρηματικές αποστολές στο Ιράν, την Ιορδανία, την Τυνησία, την Κένυα, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία, τη Σουηδία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, τη Ν. Κορέα και σε περιοχή της Ν.Α. Ασίας, καθώς και Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου με παράλληλη επιχειρηματική αποστολή, με στόχο την προώθηση των διμερών μας σχέσεων, με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese