Οι άπληστοι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας δεν δίνουν ποτέ τίποτα δωρεάν, αλλά όταν το κάνουν, ακόμη και οι πιο φειδωλοί των χρηστών θα το εκμεταλλευτούν. Αυτό συνέβη όταν ο Αυστραλιανός πάροχος Telstra πρόσφερε στους…

 

πελάτες του δωρεάν λήψεις, για μια μέρα.

Η Telstra αποφάσισε να εξιλεωθεί για μια διακοπή λειτουργίας του δικτύου την περασμένη Τρίτη με το λανσάρισμα του «Free Mobile Data Sunday». Η ημέρα δωρεάν δεδομένων ήταν πραγματικά ελεύθερη και δεν υπήρχαν περιορισμοί σχετικά με το τι θα μπορούσε να αναρτηθεί ή πλοηγηθεί, από κοινού και σε συνεχή ροή, επιτρέποντας στους πελάτες της Telstra να καταβροχθίσουν το ρεκόρ των 1.841 terabytes δεδομένων σε 24 ώρες.

Σε δήλωσή της, η Telstra είπε ότι οι πελάτες της κατέβασαν 1841 terabytes δεδομένων, τα οποία ισοδυναμούν με περίπου 2,3 εκατομμύρια ταινίες ή 5,1 εκατομμύρια επεισόδια Game of Thrones. Δεν ήταν όλα υπέροχα ωστόσο, καθώς ο όγκος της κυκλοφορίας μείωσε τις ταχύτητες σε μερικά μέρη της Αυστραλίας.

«Όπως περιμέναμε, η υψηλή ζήτηση σήμαινε ότι ορισμένοι πελάτες είχαν πιο αργή από την κανονική ταχύτητα δεδομένων σχετικά με τις υπηρεσίες 4G, αλλά συνολικά το δίκτυο δούλεψε όπως σχεδιάστηκε,» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Telstra Mike Wright.

Μερικοί άνθρωποι σαν τον redditor και τον DrRodneyMckay έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτή τη μεγάλη λήψη δεδομένων. «Καταβρόχθισαν» πάνω από 421 gigabytes. Απαλλαγμένος από μια ευρυζωνική σύνδεση 1,5 Mbps ADSL, ο DrRodneyMckay ισχυρίζεται ότι έχει κατεβάσει και τους 25 κύκλους του How It’s Made, πολλές άλλες τηλεοπτικές εκπομπές και δημιούργησε έγραφα ολόκληρης της βιβλιοθήκης Stream του (και τα 172 παιχνίδια) σε αποθήκευση χωρίς σύνδεση μέσω του LG G4 του (που έφτασε τα 168 Mbps). Δεν είναι κακό για μιας μέρας δουλειά.

Ένας άλλος χρήστης, ο Michael Pearson χρησιμοποίησε την προσφορά της Telstra για να κατεβάσει την πλήρη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Xbox.

Πηγή: SecNewsEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese