Την μεγάλη ανησυχία του ότι «αυτό που συμβαίνει τώρα εν μέρει στα Βαλκάνια θα φέρει την Ελλάδα στις μεγαλύτερες δυσκολίες» εξέφρασε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών…

 

(CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ και απηύθυνε έκκληση για ενότητα στην Ευρώπη, ενώπιον των μεγάλων προκλήσεων της προσφυγικής κρίσης.

«Το θέμα τώρα είναι να χειριστούμε όλοι μαζί το κεντρικό καθήκον, την προστασία των εξωτερικών συνόρων, προκειμένου να διατηρήσουμε την ελευθερία στο εσωτερικό της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Κάουντερ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Αυτή είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε στην Ευρώπη, προσέθεσε.

Ο κ. Κάουντερ άσκησε ακόμη κριτική στην πολιτική απομόνωσης κάποιων ανατολικοευρωπαϊκών κρατών. «Ανησυχώ πολύ ότι αυτό που εν μέρει συμβαίνει σήμερα στα Βαλκάνια, θα οδηγήσει στο να βρεθεί η Ελλάδα στις μεγαλύτερες δυσκολίες», δήλωσε και τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί. Εκτίμησε δε ότι η Ευρώπη δεν είναι σε κακή κατάσταση, αλλά είναι τα κράτη που δημιουργούν την κακή εικόνα προς τα έξω.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese