Στο μικροσκόπιο τα ονόματα 10 πολιτικών από…
διάφορους πολιτικούς χώρους. Τα ονόματα εντοπίστηκαν μεταξύ των καταθετών στην τράπεζα UBS και στη λίστα Μπόργιανς που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και εν ενεργεία πολιτικοί και μάλιστα δεν περιορίζονται σε ένα ή δύο κόμματα, αλλά περισσότερα.

Αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσει το αμέσως επόμενο βήμα των Οικονομικών Εισαγγελέων ακόμη δεν έχουν αποσταλεί κλήσεις στους πολιτικούς για να δώσουν εξηγήσεις.

Τώρα οι εισαγγελείς θέλουν να συλλέξουν και άλλα στοιχεία ώστε να διαπιστώσουν εάν τα χρηματικά ποσά, που αναγράφονται στις δύο λίστες, έχουν νόμιμα βγει στο εξωτερικό.

Εάν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί και ,φυσικά, εάν έχουν νόμιμη προέλευση τότε δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή πρόκειται για μαύρο χρήμα τότε η παρέμβαση των εισαγγελέων θα είναι άμεση.

Εντοπίστηκαν επίσης μια πασίγνωστη παρουσιάστρια ενημέρωσης με καταθέσεις 2.500.000 ευρώ, αλλά και πολύ γνωστός επιχειρηματίας με καταθέσεις 200.000.000 ευρώ! Στη λίστα, υπάρχει και ένα ζευγάρι ανεπάγγελτων που έχει σε λογαριασμούς του 25.000.000 ευρώ.

Ήδη οι κλήσεις είναι εκατοντάδες, μεταξύ εκείνων που έχουν λάβει κλήσεις για να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων του είναι πασίγνωστα πρόσωπα από την τηλεόραση, παρουσιαστές, ηθοποιοί αλλά και πασίγνωστοι επιχειρηματίες, αλλά και γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί που δραστηριοποιούνται τόσο στην περιοχή της Αθήνας, όσο και στην επαρχία.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese