Την επαναπρόσληψη εργαζόμενης που όπως καταγγέλθηκε απολύθηκε, επειδή… συμμετείχε στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ζητούν τα μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.

Το πρωί της Τρίτης με την συμμετοχή του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα καλλυντικών που δραστηριοποιείται στην οδό Ερμού στην Πάτρα.

Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια

Το Σωματείο υποστηρίζει πως επρόκειτο για εκδικητική απόλυση , καθώς η εργαζόμενη ειδοποιήθηκε αρχικά τηλεφωνικά, λίγες ημέρες μετά την 24ωρη απεργία που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου.

Η απάντηση που δόθηκε, εκ μέρους της εταιρίας, είναι πως γίνονται περικοπές. Το Σωματείο ωστόσο επιμένει.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

«Η συγκεκριμένη απόλυση είναι δίωξη για ενεργή συνδικαλιστική δράση. Γι΄ αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική. Η συναδέλφισσα θέλησε να δώσει το παρών στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δηλώνοντας απεργός, για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αιτήματος να παρθεί πίσω το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Η αναγγελία της απόλυσης έγινε τηλεφωνικά 4 μέρες μετά από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη. Η συναδέλφισσα δεν δέχτηκε την απόλυση.

Το Δ.Σ. του Σωματείου έκανε παρέμβαση στους υπεύθυνους καταστήματος στην Πάτρα για να διεκδικήσει την επαναπρόσληψη, και κάλεσε τη διοίκηση, να ασκήσει πιέσεις στην εταιρία και να επιστρέψει η συναδέλφισσα στην δουλειά της. Έτσι τέσσερις μέρες μετά, αφού η εργαζόμενη πήγαινε κανονικά στη δουλειά της και ασκούσε τα καθήκοντά της, της κοινοποιήθηκε η απόλυση της με δικαστικό επιμελητή.

Η απόλυση που επιδιώκει να κάνει η εταιρεία γίνεται για να τρομοκρατηθούν όλοι οι συνάδελφοι, ώστε να μην τολμούν να σηκώνουν ανάστημα απέναντι στις μεγάλες πολυεθνικές, και στην κυβέρνηση που χαντακώνουν τη ζωή μας. Τώρα πρέπει όλοι να βγάλουμε συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη συναδέλφισσα δεν είναι η πρώτη που απολύεται. Οι απολύσεις και η φτώχεια είναι η μόνη προσφορά που μπορεί να κάνει το σύστημα αυτό, που μας θέλει ανακυκλώσιμους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα ώστε να εξυπηρετούνται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και να αυξάνεται η χλιδή του.

Το σωματείο μας αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία που παλεύουν με το πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ. δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν ανακαλέσει την απόλυση η εταιρεία. Αν δεν επιστρέψει η εργαζόμενη στην δουλειά της».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese