Οι καραμπινιέροι προχώρησαν σήμερα σε 21 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά νέο σκάνδαλο με υπεξαιρέσεις και διαφθορά στον τομέα της υγείας.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται…

 

ο περιφερειακός σύμβουλος της Λέγκας του Βορρά Φάμπιο Ρίτσι, ο οποίος θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του Ρομπέρτο Μαρόνι, προέδρου της περιφέρειας της Λομβαρδίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο.

Ο Ρίτσι μάλιστα συνέταξε πρόσφατα και την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας η οποία υιοθετήθηκε από την Λομβαρδία. Η σύλληψη του Ρίτσι μετετράπη πριν από λίγο σε κατ» οίκον περιορισμό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όλα τα πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση κατηγορούνται για εγκληματική δράση. Το όλο σκάνδαλο αφορά την διαβλητή -σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη- ανάθεση εργολαβιών από δημόσια και περιφερειακά νοσοκομεία σε ιδιώτες, κυρίως για οδοντιατρικές θεραπείες.

Από νωρίς το πρωί οι καραμπινιέροι πραγματοποιούν εφόδους στα γραφεία της περιφέρειας της Λομβαρδίας, στο κέντρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese