«Ο κ. Καμμένος δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή με χαρακτηριστική ″άνεση″, πως θεωρεί ως δεδομένο ότι κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα. Πράγματι τέτοιες απαράδεκτες…

 

και επικίνδυνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση προθέσεις, υπάρχουν από τις λεγόμενες χώρες του Visegrad», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το κόμμα, κάνει λόγω για «προθέσεις ταπεινωτικές για τη χώρα μας, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών». Στο κείμενο, τονίζεται: «Ο κ. Υπουργός δεν είχε όμως το θάρρος και την ίδια άνεση, να ομολογήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη στρατηγικής, τις καθυστερήσεις και τα λάθη που έδωσαν ‘’τροφή’’ σε αυτές τις αντιλήψεις. Ούτε για τους παιδαριώδεις χειρισμούς που έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να αμφισβητεί απαράδεκτα την εθνική μας κυριαρχία και να προβαίνει σε πράξεις όπως αυτές με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο».

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ εκτοξεύει ευθείες βολές κατά των χειρισμών της κυβέρνησης: «Τον κ. Τσίπρα οι συνεργάτες του μπορούν  να τον εκθέτουν όσο θέλουν και όσο τους το επιτρέπει ο ίδιος. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής όταν εκτίθεται ο Πρωθυπουργός και κατ΄ επέκταση η ίδια η χώρα.

Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα.

Οφείλει να σοβαρευτεί και να δουλέψει με  Εθνική στρατηγική και συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου», σημειώνεται στην ανακοίνωση και καταλήγουν ότι: «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμβάλλουν με συνεχείς πρωτοβουλίες σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας.

Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που όπως φάνηκε και με την πρόσφατη επιστολή των κ.κ. Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ, που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μας στην Σένγκεν και ηγούνται στην δημιουργία μετώπου που περιθωριοποιεί τις αντίθετες ακραίες φωνές στην Ευρώπη».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese