Ένας άνδρας δεν είχε πατήσει στη δουλειά του για έξι χρόνια και κανείς δεν το είχε… προσέξει μέχρι που κλήθηκε να πάρει βραβείο για την εργατικότητα και την αφοσίωσή του!

Ο 69χρονος Χοακίν Γκαρσία, του οποίου η δουλειά ήταν να επιβλέπει την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως είναι θύμα εκφοβισμού. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του δημοσίου και τον διέταξε να πληρώσει το πρόστιμο.

Ο Γαρσία, σύμφωνα με τον βρετανικό ”Independent”, λάμβανε μισθό 37.000 ευρώ ετησίως προ φόρων από μια εταιρεία νερού που διοικούνταν από τις τοπικές αρχές στη νοτιοδυτική πόλη του Κάντιθ. Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ισοδυναμεί με τον μισθό ενός έτους μετά φόρων και ήταν το ανώτερο που μπορούσε να διεκδικήσει νομικά η εταιρεία.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, το αφεντικό της εταιρείας δεν τον είχε δει εδώ και χρόνια παρόλο που το γραφείο του ήταν απέναντι από το δικό του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese