Ο Νίκος Δένδιας στην εκπομπή «Αθήνα-Θεσσαλονίκη» της ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3…  

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Αθήνα – Θεσσαλονίκη» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μάριον Μιχελιδάκη και Χρήστος Γιαννούλης στην ΕΡΤ1 και στην ΕΡΤ3.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Η κατάσταση είναι δύσκολη για συγκεκριμένους λόγους: Το’ 15 έκλεισε με ύφεση 0,7% αντί για ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να χρειάζονται επιπλέον μέτρα 1,8 δις ευρώ,

· Έχουμε μεγάλη αύξηση δαπανών στον δημόσιο τομέα. Υπάρχει «αιμορραγία» και λόγω του μεταναστευτικού, στο οποίο έχουμε δαπανήσει ήδη 350 εκ. ευρώ

· Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει αποφάσεις. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι ως χώρα.

· Το ΔΝΤ έχει μία μόνο θέση που βοηθά την Ελλάδα, το κούρεμα του χρέους και σε όλα τα άλλα είναι αρνητικό.

· Η συνταγή που θέλει το ΔΝΤ δημιουργεί όντως μεγαλύτερες κοινωνικές δυσχέρειες στην Ελλάδα.

· Δεν μπορεί το ασφαλιστικό να λειτουργεί ως οιονεί φορολογικό με αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

· Η επιπλέον αφαίμαξη πόρων από μια εξασθενημένη οικονομία που έχει επιστρέψει σε ύφεση δεν οδηγεί πουθενά.

· Στην διαπραγμάτευση δεν υπήρχε πριν ζήτημα περικοπής συντάξεων.

· Υπήρχε ζήτημα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού και με την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά μετά την αξιολόγηση και με δεδομένο ότι θα υπήρχε ανάπτυξη.

· Από την στιγμή που η οικονομία γύρισε στην ύφεση το ασφαλιστικό δεν είναι διαχειρίσιμο.

· Όντως δεν μπορεί ο προϋπολογισμός να βάζει το 10 % στο ασφαλιστικό. Αλλά αν η οικονομία είχε καλύτερες επιδόσεις θα ήταν διαφορετικοί οι αριθμοί και σε αυτόν τον τομέα.

· Με αυτούς τους αριθμούς, μεταρρύθμιση με μαγικά, χωρίς να κόψουμε τίποτα, δεν γίνεται.

· Είχα προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην εγκλωβιστεί στο ζήτημα του χρέους και το 1,6 δις ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις να πάει στο ασφαλιστικό.

· Απεδείχθη ότι ο υπουργός Επικρατείας έφερε αναληθή στοιχεία στη Βουλή για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών στην Ε.Ε.

· Βεβαίως να υπάρχει ρύθμιση στα τηλεοπτικά αλλά την αρμοδιότητα πρέπει να την έχει το ΕΣΡ, από το οποίο την αφαίρεσαν.

· Δεν εμπιστευόμαστε στον κ. Παππά και την κυβέρνηση να έχει την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες.

· Αυτό που καταφέρνει η κυβέρνηση είναι να έχουμε δικαστικές εκκρεμότητες και θέματα ελευθεροτυπίας και ανταγωνισμού με την ΕΕ. Σα να μην μας έφταναν όλα τα άλλα ζητήματα θα γίνουμε το «μαύρο πρόβατο» και σε αυτό.

· Δεν ήταν η διαφωνία στα πρόσωπα το ζήτημα στο ΕΣΡ. Αν η κυβέρνηση είχε συναινέσει στις αρμοδιότητες θα είχε συσταθεί αμέσως,

· Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση θέλουν να έχουν τον κύριο λόγο για τις τηλεοπτικές άδειες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese