Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η χορήγηση του ποσού…
«είναι ένα ακόμα σημάδι της αλληλεγγύης και της ισχυρής υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να διαχειριστεί τις πρωτοφανείς μεταναστευτικές ροές στη χώρα»

Το ποσό των 12,7 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης χορηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για τη δημιουργία 8.000 θέσεων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, η χορήγηση των 12,7 εκατομμυρίων για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων υποδοχής είναι ένα ακόμα σημάδι της αλληλεγγύης και της ισχυρής υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα στην προσπάθειά της να διαχειριστεί τις πρωτοφανείς μεταναστευτικές ροές στη χώρα.

Επίσης, όπως τόνισε, θα βοηθήσει την Ελλάδα να φτάσει το στόχο για την αύξηση της ικανότητας υποδοχής της σε 50.000 θέσεις, όπως συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων της 25ης Οκτωβρίου 2015, ενώ το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση πολιτών από χώρες εκτός Ε.Ε., στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει πως το 2015 η Ελλάδα έλαβε, είτε άμεσα, είτε μέσω διεθνών οργανισμών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, συνολικά 146 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί άλλα 10 εκατ. ευρώ στην ΠΓΔΜ για να ενισχύσει τις προσπάθειες φύλαξης και ελέγχου των συνόρων της.

Ο Γιοχάνες Χαν, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε, τόνισε πως τα χρήματα αυτά προς την γειτονική χώρα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για την μεταναστευτική πολιτική και η πως η βοήθεια είναι συμπληρωματική αυτής που δίδεται στην Ελλάδα, τόσο οικονομικά όσο και με την περαιτέρω ενεργοποίηση της FRONTEX.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese