Αιτήματα για διάλογο με τον πρωθυπουργό υποβλήθηκαν πριν από λίγο…
στο Μέγαρο Μαξίμου όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως είπε ο κ. Αποστόλου «Υπάρχουν και άλλα αιτήματα και είναι θετικό ότι άρχισαν να ανταποκρίνονται οι αγρότες στην πρόσκληση του πρωθυπουργού. Θα περιμένουμε και άλλα αιτήματα γιατί θέλουμε όχι μόνο αντιπροσωπευτικότητα αλλά και ουσιαστικό διάλογο».

Και συνέχισε: «Θα καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε η επιτροπή των αγροτών που θα δει τον πρωθυπουργό να έχει αντιπροσωπευτικότητα γιατί αυτό είναι το ζητούμενο». Όταν ρωτήθηκε πότε θα γίνει η συνάντηση, απάντησε σύντομα..

Νωρίτερα, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου ο γγ της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Δημήτρης Δημογιάννης, προκειμένου να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της Επιτροπής, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα αιτήματα φέρουν τις υπογραφές από 48 μπλόκα! Τα αιτήματα επιδόθηκαν στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Αγγελο Τσέκερη.

«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» υπογράμμισε νωρίτερα ο κ. Δημογιάννης, προσθέτοντας: «Με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».

Την ίδια ώρα, η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό θα καθορίσει τις λεπτομέρειες για το τι “δίνει” η κυβέρνηση στους αγρότες προκειμένου εκείνοι να άρουν από τους δρόμους τα τρακτέρ.

Οι πληροφορίες λένε πως σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών το Μαξίμου ετοιμάζει πρόταση με μειωμένα ποσοστά 12%, 14% και 20% για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Με τον τρόπο αυτό και ενώ η αρχική πρόταση περιελάμβανε συντελεστές 14%,17% και 20% το Μαξίμου επιχειρεί να μειώσει κατά 15% τις εισφορές που θα πρέπει να δώσουν για την πρώτη διετία οι αγρότες.

Παράλληλα οι αγρότες με βάση το νέο σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον συντελεστή ασφάλισής τους δεν αποκλείεται να υπάρξει και εξαίρεση του ΟΓΑ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με τον τρόπο αυτό το Μαξίμου θα δείξει διαλλακτική διάθεση στέλνοντας σαφές μήνυμα προσέγγισης, τουλάχιστον στους αγρότες που εμφανίζονται διατεθειμένοι να μπουν σε διάλογο, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης ή και διάσπασης του μετώπου των αγροτών.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese