Για την ανάβαση στον Καύκασο στις αρχές Ιουλίου του 2016 ετοιμάζεται ομάδα Ελλήνων ορειβατών με επικεφαλής τον Βολιώτη ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, ο οποίος έχει στο…
ενεργητικό του 58 ορειβατικές αποστολές και όχι μόνο. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Νίκος Μαγγίτσης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο προπονούνται με τον Παύλο Παρασκευόπουλο, το Γιώργο Ράιο και άλλους νέους ορειβάτες για την ανάβαση στον Καύκασο ενώ συνεργάζονται και με τους συναδέλφους τους στη Ρωσία για την όλη προετοιμασία. Ο κ. Μαγγίτσης έχει ανέβει στον Καύκασο άλλες δύο φορές με την τελευταία το 2013, όπως και κ. Ράιος και έχουν γνώση του βουνού, αλλά η συνεργασία με τους Ρώσους ορειβάτες είναι απαραίτητη.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, εκτός από το αθλητικό μέρος, περιλαμβάνεται γνωριμία και χρήση με τα νέα υλικά αναρρίχησης και σωστός εγκλιματισμός. Δυστυχώς χορηγοί και σπόνσορες εκλείπουν τα τελευταία χρόνια και οι Έλληνες ορειβάτες βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να συμμετέχουν στις αποστολές. «Δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι και να μην συμμετέχουμε τουλάχιστον σε μία αποστολή το χρόνο στο εξωτερικό αν θέλουμε να επιχειρούμε σε κορυφές άνω των 8000 μέτρων» εξήγησε ο κ. Μαγγίτσης.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese