Μπορεί η φωνή τους και τα αιτήματα τους να έφτασαν σε όλο τον κόσμο, μέσω της ηχηρής παρουσίας τους στο μεγαλειώδες και…
πρωτοφανές παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, οι αγρότες της Κρήτης, που έχουν επιστρέψει πλέον στη βάση τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Οι ίδιοι αρκετά ικανοποιημένοι από την απήχηση του μεγάλου συλλαλητηρίου, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα, δε σταματούν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά παραμένουν στις θέσεις τους… και στα μπλόκα τους.

Αρκετοί από τους αγρότες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα μπλόκα, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα, τώρα όμως επιστρέφουν δριμύτεροι.

Η κατάληψη στην εφορία Ηρακλείου συνεχίζεται κανονικά όλες τις ημέρες και πρόκειται να συνεχιστεί και τις επόμενες, ενώ ίδια είναι η εικόνα και στο μπλόκο στην ε.ο. Ηρακλείου-Μοιρών, στο ύψος της διασταύρωσης του Αγίου Θωμά, όπου αγρότες παραμένουν στις θέσεις τους.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών θα αποφασιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι ίδιοι δηλώνουν αμετακίνητοι στον αρχικό τους σχεδιασμό, παραμένοντας στους δρόμους μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα, που προωθεί για τον αγροτικό κόσμο.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese