Ο συριακός στρατός σκοπεύει να προχωρήσει προς την ελεγχόμενη από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επαρχία Ράκα αφού κατέλαβε θέσεις στα όρια της επαρχίας που είναι προπύργιο των τζιχαντιστών, δήλωσε συριακή στρατιωτική πηγή….

 

Η προώθηση προς την επαρχία Ράκα θα οδηγούσε στην επαναδημιουργία μιας βάσης εξόρμησης της Δαμασκού σε μια περιοχή όπου δεν έχει παρουσία από τον Αύγουστο του 2014 και θα περιπλέξει οποιαδήποτε προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Η στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε για το θέμα δήλωσε πως η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες. Ο στρατός έχει καταλάβει πολλές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στα όρια της επαρχίας ανάμεσα στη Χάμα και τη Ράκα τις τελευταίες δύο ημέρες.

"Είναι μια ένδειξη της κατεύθυνσης των επερχόμενων επιχειρήσεων προς τη Ράκα. Γενικά, το μέτωπο της Ράκα ειναι ανοικτό… ξεκινώντας από την κατεύθυνση της περιοχής Τάμπκα", είπε η πηγή. Στην Τάμπκα βρίσκεται αεροπορική βάση που κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος το 2014.
Ο στρατός έχει φθάσει σε απόσταση 35 χλμ, από τη βάση.

Η Σαουδική Αραβία, που θέλει να φύγει ο Άσαντ από την εξουσία, έχει δηλώσει ότι θα ήταν πρόθυμη να στείλει στρατεύματα στο πλαίσιο οποιασδήποτε χερσαίας επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Κουρδικές πολιτοφυλακές που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ πολεμούν επίσης το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ράκα, έχοντας προωθηθεί στην επαρχία από τα βορειοανατολικά πέρυσι με τη βοήθεια αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese