Ούτε δυο μέρες δεν πέρασαν από την απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει το Αιγαίο στο φιλότουρκο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενη στην ουσία «κοινές περιπολίες» με την Τουρκία και η Άγκυρα άρχισε να το θεωρεί πλέον δικό της «χωράφι».

Συγκριμένα εξέδωσε NAVTEX, με την οποία ουσιαστικά αμφισβητεί τα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά και αποστέλλει το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ για έρευνες υδρογονανθράκων!

Έτσι, μετά τις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία για τη διεκδίκηση του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης στην Κίναρο, εμποδίζοντας το έργο του ελληνικού ΠΝ, o Τουρκικός Σταθμός Σμύρνης με την NAVTEX (υπ” αριθμόν 119/16) γνωστοποιεί ότι το υδρογραφικό και ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια, την Σκύρο, και τα Ψαρά.

Το «Τσεσμέ» πραγματοποίησε τελευταία φορά έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Τότε μάλιστα συνοδευόταν από δύο τουρκικά πολεμικά πλοία.
Μπράβο και συγχαρητήρια σε αυτούς που πήραν την απόφαση να βάλουν την Τουρκία για τα καλά στην θάλασσα των Ελλήνων!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese