Ο πρόεδρος του Πακιστάν Μαμνούν Χουσάιν κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην… τιμήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τη γιορτή των ερωτευμένων που σύμφωνα με τους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους ιερωμένους πρέπει να απαγορευτεί.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα έθιμο που εισάγεται από τη Δύση και απειλεί να υπονομεύσει τις ισλαμικές αξίες στο Πακιστάν.

Αν και χριστιανική γιορτή, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πολύ δημοφιλής στους Πακιστανούς και τα τελευταία χρόνια οι ανθοπώλες δηλώνουν ότι οι εισπράξεις τους πολλαπλασιάζονται όταν πλησιάζει η ημέρα των ερωτευμένων.

«Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα μας και θα πρέπει να την αποφεύγουμε», είπε ο Χουσάιν σε μια τελετή στη μνήμη ενός ήρωα του Πακιστάν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει στις αρχές της εβδομάδας ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τους εορτασμούς επειδή αποτελούν προσβολή για το Ισλάμ, αλλά αργότερα αξιωματούχοι είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο.

Παρόλα αυτά οι αρχές της πόλης Πεσάβαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, απαγόρευσαν τον εορτασμό της ημέρας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese