Στο άκουσμα της είδησης της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου στην Κίναρο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τους ήρθε στο μυαλό η έτερη τραγωδία στον ελληνικό στρατό λίγους μήνες πριν στον Βόλο! Εκεί όπου σε μια άσκηση έχασαν την ζωή τους τρια παλικάρια!

Σας θυμίζουμε:

Ήταν η 7η Οκτωβρίου του 2014 όταν σαν βόμβα έσκασε η είδηση της τραγωδία στο 505 τάγμα Πεζοναυτών του Βόλου: Τρεις νεκροί, δύο ΕΠΟΠ κι ένας στρατιώτης, από πρόωρη πυροδότηση όλμου των 81 χλστ. εντός του σωλήνα εκτόξευσης!


Τα πρόσωπα των τριών πρωταγωνιστών της ανείπωτης τραγωδίας του Βόλου, που σκόρπισε τη θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα, ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, οι νεκροί της φονικής έκρηξης ήταν οι επαγγελματίες οπλίτες:

– Λοχίας Αναστάσιος Μετζάλας, 34 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από Αθήνα, παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους 9 μηνών.

Ο Αναστάσιος Μεζάλας

– Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης, 33 χρονών, κάτοικος Βόλου, με καταγωγή από τις Σέρρες, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών 4,5 και 2,5 χρονών.

Ο 33χρονος Γ. Ορφανίδης

– Οπλίτης Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 χρονών, με καταγωγή από την Αχαΐα, ο οποίος και επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου.

O 19χρονος Ανδρικόπουλος που θα απολυόταν σε 15 ημέρες

Για τον τελευταίο το τραγικό είναι ότι επειδή επρόκειτο να απολυθεί στις 20 Οκτωβρίου, ο λοχαγός του  τού πρότεινε να μη λάβει μέρος στην άσκηση, ωστόσο ο νεαρός προτίμησε να κάνει τη βολή στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών και μετά να πάρει την άδεια απόλυσης…

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο, σε πεδίο βολής της Μαγνησίας (Μελισσάτικα), όπου διερράγη σωλήνας όλμου 81mm με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε από θραύσμα στην κοιλιακή χώρα και ο υπολοχαγός Πεζικού, Κωνσταντίνος Βακάλης, 30 χρονών, που γεννήθηκε στην Κύπρο και έχει καταγωγή από τη Φλώρινα, ο οποίος είναι παντρεμένος και κάτοικος Βόλου.

Από τον Βόλο στην Κίναρο

Για να φτάσουμε στην τραγωδία της περασμένης Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου… Κατά την διάρκεια της άσκησης «Αστραπής» ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού συντρίβεται πάνω στην νησίδα Κίναρος με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θαάντο οι τρεις χειριστές του.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΝΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Αφιέρωμα του Παναγιώτη Παπανικολάου 
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese