Ένα απλό bug στα iPhone βρέθηκε από τον Zach Straley. Το βίντεο που  ποσταρίστηκε στο YouTube δείχνει πως αν θέσετε την ημερομηνία του  iΡhοne σας σε January 1, 1970 τότε αυτό θα κολλήσει! Η συσκευή iOS θα αποτύχει να κάνει boot, και θα μείνει…

 

κολλημένη δείχνοντας το Apple logo.
 
Το ελάττωμα αυτό έχει προξενήσει ήδη το ενδιαφέρον των χρηστών στο reddit, με ολοένα και περισσότερους από αυτούς να δοκιμάζουν αν όντως ισχύει. Λειτουργεί σε όλες τις iOS συσκευές που χρησιμοποιούν 64-bit επεξεργαστή και τρέχουν iOS 8 και νεότερα, συμπεριλαμβανομένων των iΡhοne , iPads, και iPod touches. Για να το αποφύγετε απλά αφήστε το iΡhοne σας να θέσει αυτόματα την σωστή ημερομηνία και ώρα.

Για όσους προσπάθησαν να το κάνουν αυτό για πλάκα και βρήκαν το  iPhone τους κολλημένο, έπρεπε να επισκεφθούν το κοντινότερο Apple store και να αφήσουν το iΡhοne τους για επισκευή.

Ένας άλλος τρόπος για να fixάρετε το πρόβλημα είναι να περιμένετε να τελειώσει η μπαταρία του και μετά να συνδέσετε τη συσκευή να φορτίσει και να κάνετε reset. Μπορεί να δείτε μπλε οθόνη για περίπου 3 δεύτερα ύστερα από μερικά λεπτά. Η μπλε αυτή οθόνη σε μερικούς εμφανίσθηκε ενώ σε άλλους όχι.

Πηγή: SecNewsEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese