Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση, κηδεύτηκε ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο οποίος…
μαζί με άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου, έχασε τη ζωή του στη συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, στη νήσο Κίναρο την περασμένη Πέμπτη.Στην κηδεία έδωσαν το «παρών» φίλοι και συγγενείς του άτυχου υποπλοίαρχου, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος θρηνεί και για τον χαμό του πατέρα του.

Υπενθυμίζουμε ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης μαζί με τους άλλους δύο χειριστές, τον Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ελευθέριο Ευαγγέλου απονηώθηκε από την φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης.

Στις 2:45 όμως τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε κάθε ίχνος του ελικοπτέρου καθώς και η επαφή μαζί του. Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου.

Λίγες ώρες αργότερα στις, 7:01 εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese