Η Google ανακοίνωσε πως δεν θα εμφανίζει πλέον τα FΙash display ads και γίνεται 100% HTML5. Στην Google+ ανακοίνωσή της, η Google έχει θέσει μερικά deadlines για τους advertisers. Η ad-serving company δεν θα δέχεται πλέον νέα FΙαsh ads από τους διαφημιστές μετά το…

 

πέρας της 30ης Ιουνίου.

Οι παλαιότερες FΙαsh ads στο Google catalog θα συνεχίσουν να τρέχουν μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, 2017.

Αυτό το βήμα το περιμέναμε από την Google εδώ και καιρό. Πρόσφατα, η tech company αποφάσισε να σταματήσει αυτόματα κάθε FΙαsh -based ad στον Chrome. Αυτή η τελευταία αλλαγή θα φέρει μαζί του ένα τεράστιο αντίκτυπο, αφού το Google Ad network φτάνει πάνω από το 95 τοις εκατό των desktop internet users. Ως εκ τούτου, η πλήρης απαγόρευση των FΙash ads θα ανακουφίσει εκατομμύρια μάτια.

Είναι ευρέως γνωστό πως το FΙash είναι ένα από τα αγαπημένα application των hackers εξαιτίας των αμέτρητων «παγίδων» του. Τα  ελαττώματα που ανακαλύπτονται συχνά στο FΙash επιτρέπουν σε χάκερς να εγκαταστήσουν άνετα κάποιο κακόβουλο λογισμικο σε έναν υπολογιστή μόνο και μόνο με την προβολή μιας κακόβουλης διαφήμισης. Αυτό δε μπορεί να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνο με την συνδυαστική χρήση τεχνικών κοινωνικής μηχανικής με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών να κατεβάσουν κάποιο malware.

Πηγή: SecNewsEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese